Foto’s en filmpje helemaal onderaan de artikel!  Katja Schuurman heeft enige tijd geleden een foto geplaatst van zichzelf terwijl ze uit een pak melk drinkt. Het ging in deze foto niet om de melk, maar om de gewaagdheid van de foto. Er was namelijk behoorlijk wat te zien op de foto. Daar komt ze nu op terug.

Zo’n anderhalve maand terug plaatste Schuurman een foto (onderaan dit artikel): “Zo, nu eerst een pak melk.” Veel volgers waren woedend, melk drinken zou écht niet meer van deze tijd zijn. Al helemaal geen ‘koemelk’. Katja heeft besloten om daar nu uitvoerig op te reageren, met een nieuwe gewaagde foto. Katja: “Ik dronk sowieso nooit koemelk, doe opgeklopte kokosroom bij mijn espresso, eet kokosyoghurt en liefst schapen- of geitenkaas, maar dat was vooral vanwege een milde intolerantie voor koemelk.” Katja vertelt dat haar eerste reactie was: “Pffff wat mag er nu weer niet” Nou, dat heeft ze even uitgezocht.

Katja Schuurman krijgt opnieuw kritiek op foto!
Katja vervolgt: “Maar bij iets nader onderzoek zag ik hoe verschrikkelijk verdrietig het overgrote deel van de koemelk productie is. Waarbij moeder en kind vrijwel direct na de geboorte van elkaar gescheiden worden. Waardoor de voor haar baby bestemde melk voor ons mensen de supermarkt schappen in kan. Ik weet het, wat mogen we nog wel?? Nou op zich heel veel. We zijn gewoon opgegroeid in een wereld waarin geld -en macht- de belangrijkste drijfveren zijn en waarin we lang oprecht niet bewust waren van de werkelijkheid achter de spullen en het eten & drinken dat we consumeren. […] Dus: we hoeven niet, en kúnnen misschien ook niet, perfect zijn in niks en niemand negatief beïnvloeden doordat we leven. Maar ons informeren, bewust zijn, en onze eigen keuzes maken, dat mogen we wel van onszelf vragen denk ik.” Gevolg, Katja krijgt nu weer onwijs veel kritiek dat koemelk wél moet kunnen:

Bron: