l eerder waren we getuige van het aanschaffen van speciale werkkleding voor tijdens het verbouwen, aangezien De Meilandjes eigenhandig het pension gaan omtoveren tot stijlvolle B&B. Vol trots showde Meiland-telg Maxime de klusoutfit – met op de rug ‘Code Rosé’ geborduurd in het roze natuurlijk.

Maar helaas vielen de speciale outfits niet op, maar de omgeving waarin ze stond: Martien’s nieuwe keuken.

Nieuwe keuken
Het was al wekenlang een rommeltje bij Erica en Martien thuis. Naast dat ze bezig waren met het aanschaffen van een nieuw pension, moesten ook de keuken en het bijgebouwtje worden verbouwd. En laten we de tuin met de giftige haagjes niet vergeten. Het duurde en het duurde, maar gisteravond waren kijkers eindelijk getuige van de nieuwe keuken van Martien, die nogal shockeerde.

Stripclub
Vol trots geeft hij een rondleiding door zijn nieuwe woonkeuken, dat over het algemeen vrij donker is. De witte deuren moesten natuurlijk zwart worden gemaakt. En doe dan ook nog maar zwarte glimmende tegeltjes tegen de muren aan en een marmer aanrechtblad. ‘Maar je vond het wel heftig toen je het voor het eerst zag’, vertelt Erica. ‘Ja, ik vond het heftig, maar ik ben er nu aan gewend.’ Erica, die ook in het huis woont, had blijkbaar niet veel in te brengen. ‘Het is echt Martien. Altijd een beetje over de top.’ ‘Het neigt wel een beetje naar een stripclub,’ merkt dochter Maxime op. Ze is geen fan. ‘Het is donker, je moet altijd je lampen aan.’ Ook het gestucte muurtje is zwart betegelde en de trap kan dan ook niet achterblijven.

‘Wel erg donker’
Kijkers moesten even slikken toen ze na lang wachten het eindresultaat onder ogen kwamen. ‘Wat een vreselijke keuken! Donker en lelijk. Iets voor een parenclub’, maakt iemand op Twitter de vergelijking. Maar er zijn meer verontwaardigde reacties. ‘Martien heeft zijn eigen darkroom’ en ‘jemig, wel erg donker’, valt er te lezen.

Bron: