,,Joost Klein is gediskwalificeerd van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival”. Dit beweert Eurovoix op het social media platform X. Het account zegt dat dit officieel is aangekondigd door European Broadcasting Union (EBU).

Inmiddels heeft de AvroTros ook gereageerd en zegt nog geen definitief antwoord hierop te hebben: „Er is inderdaad een onderzoek ingesteld door de EBU n.a.v. een incident. Wij wachten de uitkomst van dit onderzoek af en willen er tot die tijd niets over kwijt”, luidt het statement van de omroep.

Geweld

De geruchten barsten los over het ‘incident’ met betrekking tot Joost Klein. Zo zou er iemand van het Israëlische team slecht gesproken hebben over Klein zijn overleden vader. Hier zou de zanger niet van gediend zijn en wordt er op X gezegd dat hij klappen heeft uitgedeeld. Ook is er een video opgedoken van mogelijk vanuit het Israëlische team die Klein uit de tent probeert te lokken door hem te filmen en te vragen waar hij was tijdens de repetitie.

Opvallend is dat Joost sinds vrijdag het Eurovision account op Instagram heeft ontvolgd. Daarnaast heeft hij ook al zijn Stories over het Songfestival verwijderd.

Bekijk de video hieronder.

Bron: