Joke Bruijs (71) heeft problemen gekregen met haar geheugen. Dat vertelt de actrice en cabaretière in gesprek met ‘De Telegraaf’. “Met mijn langetermijngeheugen is overigens niets mis. Verhalen en details van vroeger lepel ik nog met het grootste gemak op”, aldus Joke.
In het najaar kondigde Joke al haar pensioen aan na de première van de film Casa Coco. “Ik zal heus nog weleens ergens te gast zijn of een keer een liedje zingen, maar qua grote projecten is het wat mij betreft mooi geweest”, aldus Joke.

Zelf merkt Joke het meest dat ze last heeft van haar geheugen als ze soms niet uit haar woorden komt. Ook reageert ze naar eigen zeggen minder gevat dan voorheen, waardoor ze ook uit de publiciteit wil leven. “Mijn afscheid van de showbizz is makkelijker te dragen dankzij de berg aan ervaring en herinneringen die ik met me meedraag. Professioneel heb ik dan ook geen wensen meer”, zegt ze.
De gevierde comédienne heeft ‘werkelijk alles’ waar ze ooit van droomde mogen doen en kijkt met een trots gevoel terug op haar carrière. “Natuurlijk speelt ook de diagnose een rol, maar het is wat het is. Ik kan er verder niet veel meer aan veranderen.” De exacte diagnose noemt Joke niet in het interview.

Ondanks deze tegenslag blijft de actrice positief. “Voor nu is alles stabiel en ik hoop ook dat dat zo blijft. Dat zou betekenen dat ik alles in mijn leven kan voortzetten. (…) En meer zal ik er de komende tijd denk ik niet over gaan zeggen.”

Bron: