In de podcast Recht in de ogen van, van Shownieuws, vraagt voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz aan John over de zaak rondom Marco Borsato. Er werd aangifte gedaan tegen de zanger vanwege het seksueel misbruik van een toenmalig minderjarig meisje.

Geen spijt van

Bram vraagt aan John of hij spijt heeft van zijn primeur over de aangifte tegen de zanger en John is daar erg duidelijk over. ‘Ik heb er geen spijt van. Ik heb vanaf dag 1 heel goed gerealiseerd wat voor impact dat kan hebben’, aldus de misdaadjournalist.

‘Ik kende en ken Marco Borsato en zijn toenmalige echtgenote. We hebben elkaar ook weleens op vakantie ontmoet, dus dat maakt het extra moeilijk om dat te publiceren’, vertelt Van den Heuvel nog.

Verhaal van het slachtoffer

Hoe moeilijk het ook was, John besluit toch het nieuws met het grote publiek te delen. Hij vertelt daarover in de podcast: ‘Maar ik heb dit ook in andere gevallen wel meegemaakt en besloten om de lezing van het vermeende slachtoffer te volgen en te onderzoeken en haar verhaal en belang te stellen boven het belang van het stilzwijgen en het niet melden, omdat dat heel vervelend zou zijn voor Marco Borsato’.

Bron: