Jandino Asporaat heeft gereageerd op de felle kritiek die hij heeft gekregen op zijn restaurant FC Kip. Vanwege de hoge prijzen denken veel mensen dat het restaurant niet lang blijft bestaan. ,,Dit is een hype.”

Fans schrokken zich een hoedje toen ze bij de opening van het kiprestaurant van Jandino Asporaat een paar stukjes kip bestelden en bijna vijftig euro moesten afrekenen. ,,Ik dacht ook al: dat is niet goedkoop. Ik kon beter naar een restaurant gaan”, zo zei een fan in gesprek met De Telegraaf.

‘Het is een hype’

Veel mensen vragen zich af of Jandino zijn enorme investering wel terug gaat verdienen. ,,Je hebt een gigantische keuken en dat is niet mals, hè? Zo’n keuken kost zo twee of drie ton. Dat is echt wel dat je denkt: oeh, spannend, even een lening afsluiten”, zo zei Miljuschka Witzenhausen in RTL Boulevard. Ook Wilfred Genee gelooft niet dat FC Kip een succes blijft. ,,Is dat niet een trend? Dat mensen na een week of drie denken: FC Kip, zoek het uit!”, zegt hij in Vandaag Inside.

Jandino reageert

Jandino heeft inmiddels gereageerd op de kritiek. ,,Zie gisteren weer in de zaak, allemaal lachende mensen en besef dat dit veel verder gaat dan een droom. Dit is meer dan lekkere kip”, schrijft Jandino op Instagram. ,,Voor FC Kip open ging schreven ze: ‘Nu is het te laat, had hij tien jaar geleden moeten doen.’ Na een week mega succes, vallen ze over elkaar heen om te schrijven: ‘Het is een hype, dit is zo voorbij’. Op zulke momenten moet je terug naar binnen, terug naar God en beseffen dat deze droom aan jou is gegeven, niet aan iemand anders.”

Bron: