Het is een regelrechte soap tussen Ruud de Wild en Gerard Joling. De radio-dj heeft het ultieme bewijs van Gerard’s achterbaksheid in handen en is niet bang om het te delen. Na een reeks venijnige opmerkingen van Gerard over Ruud’s uiterlijk, besloot de presentator terug te slaan door stiekem een telefoongesprek op te nemen.

In het gelekte gesprek, dat binnenkort te zien is in de slotaflevering van Ruud & Olcay, begint Gerard met zijn verontschuldigingen. Hij erkent dat het niet de bedoeling was dat zijn kritiek op Ruud’s uiterlijk zo persoonlijk werd. Ruud laat zich echter niet zomaar paaien en haalt keihard uit naar Gerard. “Dan vind ik je gewoon echt een ontzettend onbetrouwbare klootzak als je dit doet bij iemand die ook godverd*mme op jouw verjaardag is geweest,” sneert Ruud. Het is duidelijk dat de woorden diep snijden.

De radio-dj benadrukt dat Gerard nooit iemand mag beoordelen op zijn uiterlijk en dat ze boven persoonlijke aanvallen moeten staan. Maar Gerard lijkt kalm te blijven en biedt opnieuw zijn excuses aan. Hij erkent dat hij een fout heeft gemaakt en dat zijn opmerkingen niet handig waren. “Nogmaals sorry,” voegt hij eraan toe.

Terwijl de ruzie tussen Ruud en Gerard escaleert, is er ook een verdeelde mening onder bekend Nederland. Roddelkoning Evert Santegoeds suggereert dat Gerard gewend is om stekelige opmerkingen te maken, maar moeilijk kan incasseren. Aan de andere kant betoogt muziekkenner Ronald Molendijk dat Ruud illegaal bezig is door het gesprek openbaar te maken zonder toestemming.

Gerard zelf lijkt zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij beweert van niets te weten wanneer hem naar het gelekte telefoongesprek wordt gevraagd. Het lijkt erop dat deze strijd tussen Ruud en Gerard nog lang niet voorbij is.

Het belooft een explosieve ontknoping te worden in de slotaflevering van Ruud & Olcay, waarin het heimelijke telefoongesprek tussen Ruud en Gerard te horen zal zijn.

Bron: