Op 6 december jongstleden overleed Cilly Dartell na een lang ziekbed aan de gevolgen van kanker. In de laatste maanden van haar leven zocht ze dagelijks naar kleine geluksmomentjes.
Cilly wist dat ze niet lang meer te leven had. Desalniettemin kwam haar dood vorige week toch onverwacht. Op donderdag, de dag na haar overlijden, stond er zelfs nog een afspraak gepland met oud-collega’s. In de laatste weken sprak ze veel af.

Jan

Degene die haar altijd heeft gesteund, was haar echtgenoot Jan Cocheret. Tijdens haar laatste interview stelde Cilly dat ze zich zonder hem geen raad zou weten.
Jan was haar steun en toevelaat. Gedurende dat interview blikte Cilly ook terug op het moment dat ze Jan voor het eerste ontmoette.
”We waren allebei 25 toen we verliefd werden. We kenden elkaar omdat we allebei in een theaterstuk speelden. Maar er was niets tussen ons.”
”We hadden toen ook allebei een relatie”, zo zei Cilly. ”Ik was altijd wel in voor spontane uitjes. Toen Jan, die al piloot was, vroeg wie er mee wilden naar het Franse Perpignan, zei ik meteen ja. Daar stapten we uit en keken elkaar in de ogen.”
”De vonk sprong over. Dat is werkelijk zo gebeurd. Dat is nu iets meer dan veertig jaar geleden. Het was voor ons meer dan duidelijk. We beseften dat we bij elkaar hoorden.”
”Terug in Nederland vertelden we onze partners dat het over was, en sindsdien zijn we samen. We zijn altijd gelukkig geweest, we hadden een mooi leven.”
Eerder werd al bekend dat Cilly dolgraag nogmaals met Jan had willen trouwen. Dat had moeten gebeuren op haar 65e verjaardag. Helaas ging het toen niet goed met haar.

Meer tijd

Cilly was niet blij dat ze moest stoppen bij Hart van Nederland. ”Ik heb het werken daar altijd gemist. Ik heb het er heel lang moeilijk mee gehad.”
”Aan de andere kant: Ik ben heel tevreden hoe mijn leven is gelopen. Jan en ik zijn op zoveel mooie plekken geweest. Jan is zijn leven lang piloot geweest en ik voel me bevoorrecht dat ik zoveel mooie plekken van de wereld heb gezien.”
Cilly is onder meer in Japan, India, St. Petersburg, Vietnam, Australië en Argentinië geweest. ”Wat zou het mooi zijn geweest als we dat hadden kunnen blijven doen. ”Had ik maar meer tijd gekregen.”

Bron: