Het gaat niet goed met Ron Brandsteder. Het 73-jarige media-icoon moest gisteren noodgedwongen zijn radioprogramma Ron Wacht Op De Nacht afzeggen.
Angela Groothuizen moest halsoverkop komen invallen. Verontruste luisteraars kregen te horen dat Ron ‘heel ziek’ op bed ligt met allemaal tissues’. Het lijkt erop dat Ron een flinke verkoudheid, of zelfs de griep te pakken heeft.
Of dat ook echt zo is, weten we niet. Ron heeft er zelf nog niet op gereageerd. Mocht het zo zijn, hopen we dat hij snel weer aan de betere hand is.

Afscheid

En er is nog meer slecht nieuws voor Ron. Gisteren kreeg Brandsteder te horen dat zijn programma verdwijnt van de radio.
Eind december staat de laatste uitzending gepland. Omroep MAX heeft geen plek meer voor Ron en noemt het een ‘wijziging in de programmering’.
Ron Brandsteder maakt al sinds 2014 radio voor de omroep. Sinds 2019 maakt hij Ron Wacht Op De Nacht. De grote baas van Omroep Max, Jan Slagter, heeft lovende woorden over hem.
Hij vertelt dat Ron ‘zeer geliefd’ is bij de mensen die naar Radio 5 luisteren. ”Dat we afscheid van hem moeten nemen en zijn programma, betekent niet dat we niks meer van hem zullen horen”, zo stelt Slagter. Het lijkt er dus op dat er nog iets in het verschiet ligt.

Vermist

In mei van dit jaar waren er ook al grote zorgen om Ron. Toen liet hij verstek gaan bij het programma, zonder daar iemand van op de hoogte te stellen.

Het leidde tot enorme zorgen, onder meer bij vervangend presentator Angela Groothuizen. Ze vroeg zichzelf in de uitzending af waar Ron was.
Een week later wist Story te melden dat hij ‘ernstig vermagerd’ was en een ‘gebrek aan energie’ had. Yvonne Brandsteder, zijn echtgenote, wilde desgevraagd niets kwijt over eventuele gezondheidsproblemen van haar man.

Bron: