Jutta Leerdam is officieel onttroond als wereldkampioen. De ijskoningin uit ‘s-Gravenzande werd gisteren in Calgary teleurstellend derde. Zo te zien had ze daar zelf ook niet op gerekend, want voor de camera van de NOS, bastte ze in tranen uit.

Jutta derde

Op het WK afstanden spande het er gisteren om. Jutta reed een tijd van 1.13,28, maar de olympisch kampioene Miho Takagi uit Japan was met 1.12,83 sneller. De Chinese Mei Han eindige nipt voor Jutta en greep daarmee de zilveren plak.
Na afloop verscheen Leerdam voor de camera. ”Ik schaatste echt goed, daarom baal ik. Ik wilde te graag in de laatste ronde. Ik voelde in de bochten controle.” Toch was het niet voldoende voor de overwinning en daar baalt Jutta ontzettend van. Tot overmaat van ramp moest ze het in Calgary ook nog doen zonder de steun van haar familie en haar vriend Jake Paul.

Blessure

Vorige maand barstte Leerdam ook al in tranen uit voor de camera van NOS. Haar enkel speelt haar al een tijd parten. Hoewel ze in januari nog wel Europees kampioen werd, ging het in Salt Lake City helemaal verkeerd en bij de wereldbekerwedstrijd eindigde ze als elfde.
Na afloop van die wedstrijd kon Jutta haar tranen niet bedwingen. Ze gaf aan er ‘geen zin’ meer in te hebben. Inmiddels gaat het fysiek gelukkig weer beter. ”Het is frustrerend dat het er maar half uitkomt. Het gaat om de eindtijd, daarom baal ik van de laatste ronde.”
Bekijk hier de volledige reactie van Jutta.

Bron: