Jandino Asporaat, bekend van zijn populaire rubriek FC Kip in eerdere tv-shows op NPO, besloot vorig jaar zijn bekendheid te gebruiken om een fastfoodrestaurant met dezelfde naam in Rotterdam te openen. In eerste instantie was er een enorme hype rondom de zaak, met lange rijen tieners die graag wilden proeven wat Jandino te bieden had.

Echter, zoals ‘Snackexpert’ Eke Bosman opmerkte, is de gekte rond FC Kip flink afgenomen. Hoewel het in het begin druk was, is het nu veel rustiger. Bosman merkte ook op dat de kwaliteit van het eten niet helemaal top is; hoewel de kip mals is, laat de korst te wensen over.

X-influencer MiesBee, die regelmatig door het centrum van Rotterdam dwaalt, bevestigt dit. Waar ze in november nog lange rijen zag, is het nu opvallend stil. Er zijn geen wachtende mensen meer bij FC Kip, alleen nog kinderen en zwakbegaafden die selfies maken voor de ingang.

De situatie wordt verergerd door het feit dat het gebied rondom FC Kip, volgens Rotterdamse Kitsune, steeds meer een “hell hole” wordt, vooral op zaterdag. Dit sentiment wordt gedeeld door Vincent, die denkt dat de hype voorbij is en dat Jandino zich zorgen moet maken. Anderen klagen over de prijs-kwaliteitverhouding en voorspellen zelfs een faillissement voor Jandino’s horeca-avontuur.

Al met al lijkt het erop dat de glans van FC Kip snel aan het vervagen is. De eens zo populaire kipzaak van Jandino Asporaat lijkt nu gedoemd te mislukken, met steeds minder mensen die bereid zijn om ervoor in de rij te staan.

Bron: