In de meest recente aflevering van de interviewserie ‘Open Casa’ had Robbert Rodenburg niemand minder dan Jumbobandiet Glennis Grace aan tafel zitten. Gelukkig wel op veilige afstand, want je weet maar nooit met de zangeres. Als Robbert en Glennis samen terugblikken op het befaamde incident, wordt het Glennis te veel, met een tranendal tot gevolg.

Excuus

Iedereen die interviews van Robbert heeft gezien, weet dat hij de spanning opbouwt. Om vervolgens ineens de bom te droppen. Bij Glennis gebeurt dat met de stelling ‘ik heb nog nooit de wet overtreden’. Eerst moet Glennis nog lachen, dat al vlot overslaat in gehinnik.
Glennis weet dan al dat er geen weg meer terug is. Ze zegt: ”Iedereen kent mijn verhaal. Ik heb wel iets gedaan wat niet mocht en wat niet zo verstandig was.” Glennis Grace geeft aan berouw te hebben, maar voegt daaraan toe een ‘excuus’ te hebben. ”Ik ben een moeder. Ik kan je wat vertellen over het moederschap: het is een heel gevaarlijk soort liefde.”

Teleurgesteld in mensen

Wat dit te maken heeft met het naar de grond werken van een slungelige vakkenvuller is niet helemaal helder. Maar goed, we gaan verder. Robbert wil ook graag weten wat nu precies de grootste klap is geweest nadat dit allemaal gebeurd was. En dan komt de aap uit de mouw.
Niet het zinloze geweld, haar veroordeling en haar geannuleerde optredens hebben haar het hardst geraakt. Nee, het feit dat mensen uit haar eigen omgeving haar niet langer pruimden voelde als een mes in haar rug. Denk aan Ladies of Soul en natuurlijk Fred van Leer.
Volgens Glennis had ze meer steun verwacht van hen. Als Robbert dan terecht opmerkt dat Glennis fysiek is geworden en dat mensen daar een grens kunnen trekken, begint ze weer te bazelen over haar moederhart. Vervolgens komen de tranen.

Bron: