De 72-jarige kankerpatiënt George Piano kreeg vorig jaar een blinde darmontsteking en werd ingepland voor een operatie in december om deze te verwijderen. Maar twee dagen na de operatie bleek het verkeerde orgaan te zijn verwijderd. De arts van University of Washington Medical Center had een groot gedeelte van zijn grote darm eruit gehaald. De man klaagt het ziekenhuis nu aan voor wanpraktijken, zo schrijft de Daily Mail.

De man klaagde direct na zijn operatie dat de pijn extremer was dan voorheen. Het ziekenhuis maakte scans van zijn buikholte en ontdekte de grove fout. De darmen van de man waren aan het lekken waardoor de hij een ontsteking had.

In de aanklacht zegt George nu inmiddels vier operaties achter de rug te hebben en dat hij voor de rest van zijn leven zal moeten poepen via een zak. Hij ervaart constante pijn. Ook had hij maandenlang een wond ter grote van een biljartbal in zijn buik, die niet kon genezen. George moest door de mislukte operatie zijn kankerbehandeling uitstellen.

’Het was een hel’

In een interview met het nieuwsprogramma Kiro7 kon hij zijn tranen amper bedwingen: „Het was een hel het afgelopen jaar. Ik ben niet meer dezelfde persoon als toen dit begon. Maar ik heb het geluk dat ik nog leef.” Hij wil voorkomen dat dit ooit nog een keer gebeurt bij iemand anders. „Iemand moest hier een einde aan maken, de verantwoordelijkheid nemen en zeggen dat dit is gebeurd.”

Sinds de operatie heeft George 53 dagen in het ziekenhuis gelegen. Hij is zo een achttien kilo afgevallen en ontwikkelde angstklachten en korte-termijn geheugenverlies. Hij heeft wekelijks fysiotherapie nodig en een zuster aan huis om zijn vitale functies in de gaten te houden.

Beste ziekenhuis in Washington

Een woordvoerder van het ziekenhuis kwam met het volgende statement: „UW Medical Centre streeft ernaar om al onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Hun veiligheid en welzijn zijn voor ons van groot belang.” Maar het ziekenhuis kan niet op specifieke zaken reageren. Het ziekenhuis staat aangeschreven als het beste ziekenhuis in Washington en staat zelfs op de 88e positie wereldwijd.

Hoeveel de man aan schadevergoeding eist is niet bekend. Zijn advocaat Ed Moore gaf aan dat vergelijkbare zaken een schadevergoeding eiste tussen de 500.000 en 3 miljoen dollar. De rechtszaak staat gepland voor november 2024.

Bron: