Freek Vonk is opnieuw gewond geraakt na een ontmoeting met een dier. Op Instagram deelt de presentator dat hij in de jungle van Suriname werd aangevallen door een slang. Het leverde hem lichte verwondingen aan zijn neus op.

‘Voor mensen zijn ze totaal ongevaarlijk en dat is maar goed ook, want deze jongen heeft me net al flink te pakken genomen hier in mijn neus. Stoute jongen’, zegt Vonk in een video terwijl hij de bewuste kielrugslang aan de camera laat zien. Bij een begeleidende foto in zijn Instagram Stories toont Vonk breedlachend zijn bebloede neus. ‘Ik ben helemaal okay hoor. No biggie.’

De tekst gaat verder onder de Instagram posts.

Tijgermeerval
Het is lang niet de eerste keer dat Vonk gewond raakt bij opnames. Zo had hij aanvaringen met een tijgermeerval (2022). Hoewel de betreffende stekel van de vis zelf afbrak, bleef deze echter muurvast in Freeks hand zitten. Even snel naar het ziekenhuis, zat er echter niet in. Daarom kon de pijnlijke stekel pas na 24 uur verwijderd worden.

Tapijtpython
Ook in 2020 was het opnieuw raak. Freek besloot in Queensland in Australië een slang een handje te helpen en naar de overkant te brengen maar het dier zette als ‘dank’ zijn vlijmscherpe tanden in zijn hand. ‘Woops! Met de python vastgebeten in mijn handrug en met zijn gespierde lijf om mijn arm gewikkeld liep ik vervolgens maar naar de overkant van de weg. Ik kon niks anders doen dan even vijf minuten wachten totdat de slang doorhad dat ik a) geen eten ben en b) ook geen bedreiging vorm.’ De slang wikkelde zich vervolgens los en trok zich terug.

Haaienbeet
Tijdens een duik in de zee bij Miami is de televisiebioloog in 2017 gebeten door een Caribische rifhaai. Freek belandde zwaargewond in het ziekenhuis en pas na drie weken liet hij weer wat van zich horen. ‘Hij had geluk gehad’. Freek kwam erboven op, maar heeft wel degelijk iets overgehouden aan de haaienbeet. Zo heeft hij minder gevoel in zijn rechterarm en krijgt Vonk geen kippenvel en zweet hij niet meer. Het grote litteken zal hem ook altijd aan zijn ontmoeting met de Caribische rifhaai blijven herinneren.

Bron: