In navolging van steeds meer Europese pretparken wordt ook attractiepark TusenFryd in Noorwegen nu grotendeels cashloos. De directie van het park laat weten dat het vanaf aanstaande zaterdag op de meeste plekken afgelopen is met cash geld.

Cashloos park

Volgens de website Looopings hanteert Tusenfryd vanaf aanstaande zaterdag een nieuw beleid. Er kan alleen nog met contant geld betaald worden bij de ingang, en in twee souvenirwinkeltjes.

Wie liever niet met een bankpas betaalt, kan contant geld omwisselen voor een ‘betaalkaart’. Die kun je dan weer gebruiken om mee te betalen. De kaarten hanteren waarden van 8,50, 17 en 43 euro. In Noorse kroon is dat 100, 200 of 500.

Wanneer je niet al het geld dat op de kaart staat gebruikt, kun je aan het eind van de dag de kaart inwisselen. En dan krijg je het saldo weer terug.

Kritiek

In Zweden, het buurland van Noorwegen, is het inmiddels normaal om digitaal te betalen in pretparken. Maar in Noorwegen hebben bezoekers daar veel moeite mee. Tusenfryd is overspoeld met klachten door boze mensen, die totaal geen begrip hebben voor het besluit.

Tusenfryd had op Facebook een bericht geplaatst met de tekst: ‘Hier volgt een belangrijke boodschap: Tusenfryd wordt een cashloos park’. Vanwege de massale woede is dat bericht inmiddels offline gehaald.

Connectie met Nederland

Je vraagt je misschien af: wat heeft dit met Nederland te maken? Tusenfryd is onderdeel van Parques Reunidos. En daar horen Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland ook bij.

De kans is aanwezig dat deze parken hier binnenkort dus ook op zullen overstappen. Avonturenpark Hellendoorn is vorig jaar al vrijwel volledig op cashloos betalen overgegaan.

Bron: