Willeke Alberti verloor onlangs haar dochter Daniëlle van ’t Schip aan een verschrikkelijke ziekte. Het ging al geruime tijd slecht met haar. In weekblad Privé blikt Willeke terug op het enorm zware verlies en maakt ook een ingrijpend besluit bekend.

Kanker

Op 10 oktober jongstleden is Daniëlle heengegaan. In april 2022 kreeg ze de diagnose endeldarmkanker in het ziekenhuis. Tijdens een wandeling met haar man John in Griekenland, voelde ze ‘iets knappen’. Ze dacht eerst aan een verrekte spier, maar het waren twee tumoren.

Ze heeft altijd geloofd dat ze beter zou worden en zocht ook hulp in de alternatieve geneeskunde. Helaas mocht het niet zo zijn. Nauwelijks twee maanden later doet Willeke Alberti haar verhaal in Privé.
”Het is zwaar, heel zwaar. Het is allemaal nog veel te vers. We proberen allemaal, onze hele familie, het verdriet een plek te geven en het leven langzamerhand weer op te pakken.”

Bruiloft

De verslaggever van Privé vraagt of Willeke naar de bruiloft van haar kleinzoon gaat, die op 18 december in het schitterende Melbourne gepland staat.
Daniëlle heeft altijd gezegd dat het huwelijk van haar zoon gewoon door moest gaan, ondanks welke situatie dan ook.
Maar Willeke kan het niet aan om naar Melbourne te reizen en moet de bruiloft verstek laten gaan. Het doet de 78-jarige zangeres veel pijn.

”Ik kan het helaas nog niet aan. Daar ben ik nog veel te verdrietig voor. Ik zou daar in Melbourne, de woon- en werkplaats van Davey en Casey, alleen maar moeten huilen. Een traan mag, maar ik zou het geen enkel moment drooghouden.”
”Het moet een feest voor hen zijn”, zo vervolgt Willeke. Dat is wat Daniëlle wilde. Daarom is besloten dat ik hier blijf en dat we op een later moment het in Nederland dunnetjes over doen.”
Laten we Willeke Alberti en de familie steunen met een hartje op Facebook (L).

Bron: