Vreselijk nieuws op deze donderdagmiddag. Zojuist is namelijk bekend geworden dat Prins Constantijn van Liechtenstein is overleden. De jongste zoon van vorst Hans Adam en prinses Marie is slechts 51 jaren jong geworden.

Prins Constantijn

Dat heeft het hof zojuist bekendgemaakt. Het bericht valt ook te lezen bij de Telegraaf. Omwille van privacy is niet duidelijk waaraan prins Constantijn is overleden.
Prins Constantijn werd geboren op 15 maart 1972. Hij behaalde een diploma rechten aan de Universiteit van Salzburg (Oostenrijk).
Constantijn was werkzaam in de financiele wereld. Bij investeringsmaatschappijen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa bekleedde hij meerdere posities.
Van 2012 tot aan zijn dood was hij algemeen directeur en eveneens voorzitter van de ‘Prince of Liechtenstein Foundation’.
In 1999 trad hij in het huwelijksbootje met gravin Princess Marie Gabriele Franciska Kálnoky de Köröspatak. Het koppel heeft drie kinderen. In 2003 kwam prins Moritz ter wereld, in 2005 volgde prinses Georgina en in 2008 kregen de twee nog een zoon met prins Benedikt.

Tweede keer

Het is voor de tweede keer dat de familie te maken heeft gekregen met een verlies. In 2021 overleed prinses Marie op 81 jarige leeftijd.
De Koninklijke familie uit Nederland heeft nog niet gereageerd op het droevige overlijden. Wij wensen hen in elk geval veel sterkte.

Bron: