De Efteling heeft onverwachts besloten om per direct te stoppen met de verkoop van abonnementen. Pas in juni is het weer mogelijk om een jaarkaart te kopen. Die komen er overigens in drie varianten en des te meer je betaalt, des te meer voordelen je krijgt.

Nieuwe abonnementen Efteling

Vorig jaar kostte een jaarkaart nog 215 euro. Per 1 januari van dit jaar ging die met maar liefst 35 euro omhoog, waardoor het tarief op 250 euro kwam te liggen.

En nu komt er dus opnieuw een wijziging. Vanaf 11 juni aanstaande zijn er drie verschillende passen verkrijgbaar. Het gaat om:

Classic (225 euro per jaar)
Plus (275 euro per jaar)
Premium (390 euro per jaar)
Als je een Classis-abonnement neemt, ben je maar liefst 75! dagen per jaar niet welkom. Op weekenddagen in juni mag je niet komen, maar ook niet in de herfstvakantie en op veel andere weekenddagen van september tot februari. Aansluitend worden ook nog zestien dagen tussen maart en juni geblokkeerd.

Het Plus-abonnement, van 275 euro per jaar, geeft je recht op 340 dagen toegang. Bij het huidige abonnement heb je 14 dagen geen toegang. Dat worden er dus 25, terwijl het abonnement ook 25 euro omhoog gaat. Wel krijg je 5 procent korting op eten en drinken.

Het Premium-abonnement van 390 euro per jaar geeft je 365 dagen per jaar toegang. Bovendien krijg je een ‘unieke Efteling-souvenir’. Oh, en 10 procent korting op eten en drinken. Daar zijn de prijzen echter recent ook nog flink van verhoogd.

Senioren geen korting meer

En dan is er nog iets dat verdwijnt. Tot dusver kregen 65-plussers korting op een jaarabonnement. Dat verdwijnt. Senioren moeten nu ook gewoon de volle mep betalen. Mensen met een beperking krijgen daarentegen nog wel korting. Het gaat om 5 euro per maand, of 50 euro per jaar.

Ergernis

Er heerst veel ergernis bij bezoekers. Allereerst omdat de Efteling niets heeft aangekondigd. Bovendien kunnen mensen die nu een abonnement willen kopen, dit pas in juni doen. Veel te laat, zo is de publieke opinie. En als je er dan eentje koopt, moet je meer betalen voor minder dagen toegang.

Fans van de Efteling voorzien een hoop problemen. Als jij met andere pashouders naar het park wil, moet je dus jullie agenda’s naast elkaar leggen. Want het hangt van je abonnement af wanneer je naar binnen mag. Absurd!

Wat vind jij van de nieuwe abonnementen? Laat het weten in de reacties.

Bron: