Het tv-optreden van Najib Amhali (49) als prinses Amalia (17) in ‘De TV-kantine’ heeft in eigen land al voor een klein opstootje gezorgd. Maar ook in Duitsland bleef het niet onopgemerkt. Duitse fans van de Nederlandse koninklijke familie zijn er op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Pestkoppen
De Duitse roddelbladen staan er vol van, meldt Royalty Online. “Dat verdiende ze niet”, “gemene pesterijen” en “het houdt maar niet op!” Het gaat om Najib Amhali’s satire op prinses Amalia in de eerste aflevering van De TV Kantine, die twee weken geleden werd uitgezonden. In ons land is er wat ophef over geweest, maar de Duitse media steunen prinses Amalia nu massaal.

Favoriete royals
Amalia (17), Alexia (15) en Ariane (13) zijn erg populair bij onze oosterburen. Maar het zijn niet alleen de drie prinsessen, Duitsers zijn fans van onze hele koninklijke familie. Duitsland is sinds 1918 geen monarchie meer en heeft dus geen eigen koninklijke familie meer. Sindsdien hebben ze ons Oranje “geadopteerd” als hun favoriete koninklijke familie. Geen wonder, aangezien onze koninklijke familie haar wortels in Duitsland heeft.

Een kwestie van smaak?
De koninklijke familie zelf heeft nog niet gereageerd op de persiflage van Amalia. Koning Willem-Alexander heeft zich in het verleden uitgelaten over satire en persiflage in het algemeen, zoals in Lucky TV en Kopspijkers.

Dat hoort er gewoon bij, denkt hij. Maar of hij er zelf om kan lachen, wilde hij niet zeggen. “Humor blijft altijd een kwestie van smaak.” Dit bleek ook uit de verschillende reacties op de persiflage van Amalia. Hoewel sommige kijkers konden lachen om Najib als Amalia, was er ook veel kritiek op de sociale media. Kijkers vonden het “onnodig en slecht gedaan” en andere kijkers schreven dat het bespotten van een 17-jarig meisje veel te ver ging.

Bron: