Droom je van harde arbeid op één van de vakantieparken van monstermagnaat Peter Gillis? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar wat dat schuift. Vermoedelijk kun je na je shift in ieder geval blijven tukken op de camping, aangezien Petertje de regeltjes qua huisvesten niet te nauw neemt.

Peter heeft zo’n 12 vakantieparken op zijn naam staan en kan daarom heel wat handen gebruiken. De wc’s moeten worden geschrobt, de burgers gebakken en de langpootmuggen uit ’t zwembad gevist. Dit jaar gaat er vermoedelijk wel een parkje of 1,2,3 op de schop, dus werken voor de gefortuneerde vleeshelm biedt niet veel toekomstperspectief. Desalniettemin is het een leuke wetenswaardigheid: wat betaalt Petertje zijn mensen?

Parkmanager

Op het moment staan er zo’n 60 vacatures open op de vacaturesite van de Oostappen Groep. Petertje lijkt vooral op zoek naar receptionistes, zwembadtoezichthouders met ehbo-diploma’s en horecamedewerkers die het buffet bereiden. Maar voor de échte hoogvliegers staan er ook functies open als ‘parkmanager’. Een behoorlijke eretitel.

Uiterste minimum

Volgens bronnen zou Peter hiervoor het uiterste minimum betalen. Als parkmanager moet je minimaal 1800 bruto verdienen, maar bij een fatsoenlijke werkgever verdien je al gauw rond de 3900 bruto. Petertje zit duidelijk op de centen, want als parkmanager bij Oostappen verdien je max 1800 bruto per maand. Dus precies binnen de lijntjes wat legaal is en dan ook geen euro meer. Behoorlijk karig, maar verklaart wel waarom de beste man goed in de slappe was zit. Op deze manier houdt meneer natuurlijk zoveel mogelijk over voor ‘z’n eigen’.

Bron: