Dave Hartrey, een 24-jarige Ier, begon op zijn twintigste met het gebruik van steroïden en kreeg hierdoor te maken met gruwelijke uitbraken van acne en steenpuisten met enorm veel littekens als gevolg. Onlangs heeft hij beelden van zijn lichaam op TikTok gedeeld om anderen te waarschuwen voor de risico’s van steroïdengebruik.

Op vijftienjarige leeftijd was Dave al bezig met fitness en deed hij af en toe wat krachtoefeningen in de sportschool. Toen hij twintig was, begon Dave samen met een bodybuilder te trainen en ontdekte hij zijn passie voor bodybuilding. Hetzelfde jaar begon hij met het innemen van steroïden. “Als je naar de sportschool gaat en vooruitgang begint te boeken, beschuldigen mensen je ervan steroïden te gebruiken, en aangezien bodybuilding een korte carrière is, besloot ik er gewoon voor te gaan”, aldus Dave.

Hoewel de steroïden Dave geholpen hebben om zijn lichaam groter te maken, hadden ze ook effect op zijn huid. Het gebruik van anabolen kan in sommige gevallen leiden tot uitbraken van acne. In het geval van Dave Hartrey bleef dit helaas niet bij één uitbraak. Na zijn eerste acne- en steenpuistenuitbraak verminderde Dave de hoeveelheid steroïden, maar hij stopte niet volledig omdat hij jarenlang had gewerkt om deel te nemen aan een bodybuildingwedstrijd.

@davehartrey

#steroids #fitness #fyp #foryou #foryourpage #viral #acne

♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

Helaas kreeg hij na zijn tweede heftige acne-uitbraak, die dit keer op zijn rug, borst, armen en gezicht verscheen, geen andere keuze dan te stoppen. Dave moest negen maanden thuis blijven om zijn wonden te laten genezen. Hij leed ontzettend veel pijn doordat zijn puisten bij de simpelste bewegingen open gingen. Hij kreeg te maken met depressies, angst en kampte met een laag zelfbeeld.

Nu probeert Dave mensen bewust te maken van de mogelijke gevaren van steroïden door foto’s van zijn acne te delen op TikTok. Hij geeft eerlijk fitnessadvies en deelt zijn eigen ervaringen. “Je gezondheid is iets waar je nooit risico’s mee moet nemen en ik ben daar op de harde manier achter gekomen”, aldus Dave.

Dave’s verhaal is een waarschuwing voor anderen die overwegen steroïden te gebruiken. Het is belangrijk om te begrijpen dat het gebruik van deze middelen niet zonder risico’s is. Dave heeft de rest van zijn leven te maken met de gevolgen van zijn keuze om steroïden te gebruiken en wil anderen behoeden voor dezelfde fout. Fitness is belangrijk, maar niet ten koste van alles. Gezondheid gaat boven alles en dat is iets waar Dave nu uit eigen ervaring over kan meepraten.

Bron: