Het KNMI heeft voor het hele land code geel uitgegeven vanwege zware windstoten tot 90 kilometer per uur. De waarschuwing geldt vanaf 13.00 uur. Vanwege het stormachtige weer verwacht de ANWB een drukke avondspits.
Code geel geldt in alle provincies. De wind waait uit het westen en kan boven het land winststoten tot zeker 75 kilometer per uur meebrengen. Aan de kust en aan het IJsselmeer is er kans op windstoten tot 90 kilometer per uur.

De waarschuwing geldt in de kustprovincies en op de Waddeneilanden vooralsnog van 13.00 tot 16.00 uur, in het midden van het land van 15.00 tot 17.00 uur en in het oosten van 16.00 tot 18.00 uur.

Naast wind zal het ook flink gaan regenen waardoor het zicht op de weg slechter kan zijn. In de avond zal het nog flink blijven waaien, maar neemt de kans op windstoten af.

ANWB verwacht drukkere spits

De ANWB verwacht een drukkere avondspits dan op een gebruikelijke maandag. Vanwege code geel besluiten meer mensen met de auto naar het werk te gaan.

“Dat was vanochtend ook te zien op de weg”, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. Volgens hem zorgden drukte en slecht weer voor meer file op de weg. Vanochtend stond er ruim 700 kilometer file.

“Bekijk voordat je de weg opgaat de verkeersinformatie”, adviseert de woordvoerder. Verder zijn er geen extra waarschuwingen, maar “wees altijd voorzichtig met harde windstoten”.

Bron: