André van Duin heeft niets gemerkt van de extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen door Matthijs van Nieuwkerk. Van Duin schoof de voorbije jaren geregeld aan bij De Wereld Draait Door.

,,Ik wil eerst het onderzoek afwachten”, zegt Van Duin bij de opening van Café MAX van omroepbaas Jan Slagter als hij wordt gevraagd naar zijn ervaringen met Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen bij De Wereld Draait Door. ,,Het is nog niet duidelijk wat er allemaal is gebeurd. Het wordt nu enorm opgeblazen en verspreidt zich als een olievlek. Het is sowieso niet goed wat er is gebeurd, dat is duidelijk. Maar wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onbekend, dus vind ik het moeilijk om er verder een mening over te vormen.”
Van Duin zegt nooit een woede-uitbarsting of vernedering van Van Nieuwkerk te hebben meegemaakt. ,,Ik heb vaak als gast bij De Wereld Draait Door gezeten, maar ik heb nooit iets gemerkt. Ik kwam om 6 uur binnen, we gingen aan tafel zitten, daarna een hapje en drankje en weer naar huis. Ik was niet bij de redactievergaderingen vooraf of evaluaties achteraf, dus weet niet hoe het daar aan toe ging.”

Van Duin zong in de slotweek van DWDD Matthijs van Nieuwkerk toe met zijn vertaling van Aznavours La Bohème. Vorige week maakten de cabaretiers van Even tot hier een parodie op deze chanson.

Bron: