De afgelopen dagen stond prinses Alexia in het middelpunt van de belangstelling vanwege een ‘zoenfoto’ die op meerdere websites en sociale mediakanalen verscheen.

Er werd zelfs gesuggereerd dat ze een vriendje had. Echter, blijkt dit nieuws afkomstig te zijn van een nep-account, oftewel fake nieuws.

Het verhaal begon met een foto waarop een lookalike van prinses Alexia een jongen kust met het bijschrift ‘Love you’.

Deze foto verscheen op het account van de lookalike en werd massaal gedeeld.

Ook Life of Yvonne plaatste de foto op haar sociale media, waardoor het verhaal werd versterkt dat Alexia een vriendje had in Wales.

Shownieuws verslaggever Sam Hoevenaar onthult in een interview met LINDA dat dit alles gebaseerd was op fake nieuws.

Het is nog niet bekend wie er achter het nep-account zit.

Er wordt gespeculeerd dat Alexia zelf mogelijk af en toe persoonlijke foto’s deelt met het grote publiek, maar voorlopig zijn alle foto’s van de lookalike verwijderd, dus zal ze er geen last meer van hebben.

Prinses Alexia gaat momenteel naar het Atlantic College in Wales, waar ook de Spaanse kroonprinses Leonor haar lessen volgt.

Dit feit heeft de nodige ophef veroorzaakt in de Spaanse media, die vrezen dat Alexia een slechte invloed zal hebben op Leonor.

Volgens het Spaanse blad Lecturas wordt Alexia gezien als ‘een rebelse prinses die haar ouders veel kopzorgen bezorgt, in tegenstelling tot Leonor, die wordt gezien als een voorbeeld van verantwoordelijkheid.’

Tijdens de jaarlijkse fotosessie op Paleis Huis ten Bosch liet het Koningshuis weten dat ze niet op de hoogte waren dat de twee prinsessen bij elkaar in de klas zouden komen.

Het was een verrassing voor hen, maar ze zijn optimistisch dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden. Echter, of dit daadwerkelijk het geval zal zijn, moet nog blijken.

Bron: