Veel automobilisten worden niet vrolijk van wielrenners op de weg. Dat heeft gedeeltelijk te maken met het gedrag van de fietsfanaatjes. Het gaat te ver om te stellen dat elke wielrenner een wegmisbruiker is. Feit is wel dat ze vaak ergernis oproepen. En wanneer je aan een autospiegel gaat hangen, dan vraag je ook wel om ellende.

Wielrenners

Hoe dan precies komt laat zich raden. Ze rijden bijvoorbeeld met een half peloton op een landweggetje en wanen zichzelf in de Tour de France. Of ze zorgen ervoor dat automobilisten niet kunnen passeren.

Hartstikke vervelend, maar om ze gewoon van de weg te rammen? Nee, dat is ook niet bepaald een aanrader. Met een beetje meer respect voor elkaar zouden we al een heel eind komen.

Aan spiegel hangen

In een uitgelekte video, die dateert uit 2021 maar om de een of andere reden opnieuw kneiterhard viraal gaat, zien we dat een autobestuurder een camera aan de achterkant van zijn auto heeft draaien.

Wielrenner gaat aan autospiegel hangen, wordt van de weg geramd
Goed te zien is hoe een groepje amateurrenners achter de auto fietsen, waarbij het moment aanbreekt dat ze willen inhalen. Een van de renners krijgt daarop een middelvinger van de automobilist en besluit dan om de buitenspiegel vast te grijpen.

Dat is niet al te snugger. Wanneer de man ook nog smalend begint te lachen, slaan de stoppen door bij de automobilist. Die ramt hem gewoon van de weg met een paar flinke vuistslagen. Zo lang als het kan probeert de wielrenner overeind te blijven, maar kwakt uiteindelijk toch tegen de grond.

Bestuurder gaat vrijuit

Juist omdat het al een tijdje geleden is, is er ook al bekend hoe het met de automobilist is afgelopen. De autoriteiten hebben besloten hem niet aansprakelijk te stellen. De man bood zijn excuses aan en de wielrenner had alleen een paar schrammen.

Desondanks wilde de wielrenner een schadevergoeding. Die werd tot zijn enorme frustratie keihard afgewezen. Les voor de volgende keer: niet meer aan spiegels gaan hangen, vriend.

Bron: