Op social media gaat een filmpje rond waarop te zien is hoe een vrachtwagenchauffeur een vrouw filmt die een sloot in Amstelveen in fietst. In plaats van te stoppen en de vrouw te helpen, filmt hij vrolijk door en lacht hij ook nog eens uit.

Het filmpje, dat te zien is bij Dumpert, begint al wanneer de chauffeur haar van achteren nadert. De man irriteert zich mateloos aan de fietsster, die aan de verkeerde kant van de weg rijdt.

De chauffeur claxonneert, maar de vrouw gaat niet opzij. Aan de andere kant van de weg rijdt ook een fietser en de ruimte om in te halen is er eigenlijk niet. De chauffeur heeft daar maling aan en besluit toch in te gaan halen.

Ze is gevallen!
Het inhalen lukt, maar de vrouw rijdt van schrik de sloot in. Dat vindt de man ontzettend grappig. ”Ze is in het water gevallen!”, schreeuwt hij terwijl hij zijn eigen lachende gezicht filmt.

Direct daarna beweert hij er niets mee te maken te hebben. Het is immers ‘de schuld’ van de vrouw, die zelf aan de verkeerde kant van de weg fietst. Terwijl de hulpeloze vrouw met fiets en al in de sloot ligt, kan de man niet meer stoppen met lachen. ”Ik heb het op film!”

Onderzoek
Onder de video verschijnen woedende reacties. De chauffeur noemt het de ‘eigen schuld’ van de vrouw, maar de man zit zelf te filmen. En dat mag volgens de wet ook niet. Iemand vraagt zich af wie hier ‘de debiel’ is. Maar wat past echt verkeerd valt, is dat de man geen hulp verleent.

In plaats van de arme vrouw uit het water te halen, lacht hij haar nog uit ook. Mensen willen dat de politie actie gaat ondernemen. En dat gaat ook gebeuren. De politie heeft bekendgemaakt onderzoek te gaan doen naar dit gebeuren.

Onderstaand kun je de video bekijken.

Vergeet niet om te reageren op Facebook!

Bron: