Het sprookje van Dirk en Anneke uit het televisieprogramma Married at First Sight (MAFS) is geëindigd in een nachtmerrie. Het koppel is gescheiden en dat verliep allesbehalve vriendschappelijk. In de allerlaatste aflevering, zien de twee elkaar weer.

MAFS-Anneke en Dirk

Voor de laatste keer schuiven Dirk en Anneke aan bij presentator Carlo Boszhard en experts Patrick van Veen en Eveline Stallaart. Ze blikken terug op hun huwelijk, dat in het begin veelbelovend leek, maar dus ontaardde in een groot drama.
Anneke gedroeg zich als een tiran en heeft Dirk zwaar gekwetst. De 67-jarige Dirk heeft daar naar eigen zeggen een flinke klap van gekregen. Na de trouwdag had hij het idee dat hij zijn droomvrouw gevonden had. ”Iedereen was het erover eens dat er een klik en passie was. Mijn inzet was om dat blijvend te maken”, aldus Dirk terwijl zijn ex-vrouw tegenover hem zit.

Anneke was echt gelukkig

Anneke en Dirk krijgen de beelden te zien van de trouwdag. Daarop is te zien dat Anneke ook echt geniet. Carlo wil weten of Anneke wellicht de schijn heeft opgehouden en iedereen bij de neus genomen heeft. Dat is niet zo, aldus Anneke.
”Ik voelde me die dag heel gelukkig. Ik was hoopvol en heel blij. Ik wilde dit graag een een kans geven.” Carlo is helder: ”Die was dan wel heel snel weg.” En dan onthult Anneke waarom ze Dirk uiteindelijk toch niet wilde. Dat kwam door ‘een gevoel in haar lichaam’.
”Ik voelde het al snel door mijn hele lichaam. Ik was mezelf niet meer. Dat is een teken aan de wand dat er geen sprake is van een goede match.”

Beledigingen

Carlo drukt Anneke met haar neus op de feiten. Ze heeft Dirk grof beledigd door onder meer zijn gebit zwaar af te kraken. Ook vond ze zijn leeftijd te hoog. Volgens Anneke bedoelde ze dat niet zo, maar vanwege ‘het gevoel’ in haar lichaam, raakte ze ‘in paniek’.
Dirk verwoordt het mooi: ”De vlinders zijn tijdens de huwelijksnacht door jou doodgeslagen. Het heeft me heel veel pijn gedaan. Ik voelde me voor de gek gehouden, belazerd en diep gekwetst.”

Bron: