De mannen van ‘Vandaag Inside’ bereiden zich voor op een groots evenement in de Ziggo Dome waarbij hun oudejaarsspecial voor SBS 6 opgenomen wordt. Echter de kaartverkoop voor dit evenement blijkt een interessant verhaal op zich te zijn. Fans moeten diep in de buidel tasten voor reguliere tickets, maar er worden ook kaartjes voor dumpprijzen aangeboden via VakantieVeilingen.

Wilfred Genee ontkende op televisie dat de goedkope kaarten uit paniek op de veilingsite waren gezet. Volgens hem stonden deze minder goede plaatsen al vanaf het begin op VakantieVeilingen. Mediacriticus Victor Vlam en communicatie-expert Lars Duursma bespraken deze situatie in de podcast ‘De Communicado’s’, waarbij ze de verkoop van kaartjes via VakantieVeilingen bekritiseerden vanwege het slechte imago.

De lage prijzen op VakantieVeilingen wezen op een matige animo voor het evenement. Wilfred verdedigde dit door te zeggen dat de kaarten altijd al op de veilingsite beschikbaar waren, maar Duursma merkte op dat dit verweer het verhaal niet sterker maakte.

De organisatie van ‘Vandaag Inside Live’ geeft nu toe dat de kaartverkoop tegenvalt. Victor Vlam had hierover contact met de organisator en kreeg bevestiging dat de verkoop minder goed loopt dan vorig jaar. Als gevolg hiervan worden de overgebleven kaarten mogelijk gratis aangeboden aan relaties van Talpa, zoals adverteerders.

Dit hele scenario rond de kaartverkoop en de omgang ermee door het team van ‘Vandaag Inside’ roept vragen op over de populariteit van het evenement en de strategieën die worden ingezet om een volle zaal te garanderen.

Fans die een regulier kaartje voor 150 euro hebben gekocht zijn woest dat je nu voor een paar euro een kaartje op vakantieveilingen kan scoren. Maar hun geld krijgen ze niet terug en dat steekt. Zelfs Johan Derksen was verbaasd over de bizarre prijs van de reguliere kaartjes en zei hier wat van in één van de uitzendingen van Vandaag Inside.

Bron: