De Franse peuter Émile verdween ruim drie maanden geleden toen hij bij zijn grootouders in Haut-Vernet was. Maar het is vooral Marie, de moeder van Émile, die onder een vergrootglas ligt. ,,Zij was met Émile in de tuin toen hij verdween.”

De mysterieuze verdwijning van Émile houdt de gemoederen in Frankrijk, en ook daarbuiten, flink bezig. Ontvoering, moord of toch een ongeval: het is nog altijd niet duidelijk wat er met de Franse peuter is gebeurd. Bij sommige buurtbewoners groeit het geloof dat zijn familie een rol bij de verdwijning heeft gespeeld. Niet zijn grootouders, maar vooral zijn ouders blijven in beeld.

‘Niemand kent ze’

Marie, de moeder van Émile, woont samen met haar man Colomban in Marseille. Naast Émile hebben de twee ook een dochtertje: Alaïs van één jaar oud. Hoewel het gezin al een lange tijd in Marseille woont, zeggen sommige buurtbewoners dat ze Marie en Colomban helemaal niet goed kennen. ,,Ze wonen hier al heel lang, maar niemand kent ze echt”, vertelt een buurtbewoner aan BFM TV.

‘Onder toezicht van moeder’

Hoewel er eerder werd gemeld dat Émile vermist raakte toen zijn grootouders even niet hadden opgelet, lijkt het verhaal anders in elkaar te zitten. Zijn grootouders waren de auto aan het inpakken voor een activiteit waar ze hem mee naartoe wilden nemen en Émile was op dat moment aan het spelen in de tuin. Daar was hij niet alleen, maar samen met zijn moeder, meldt het Franse magazine Marie-Claire. Veel mensen begrijpen niet hoe het kan dat Marie haar zoontje uit het oog is verloren, maar volgens Marie was er sprake van een misverstand. Zij dacht juist dat haar ouders hem in de gaten hielden.

‘Vreemd gedrag’

Het is niet de eerste keer dat er wordt gesproken over de ouders van Émile. Eerder vertelden buurtbewoners aan Franse media dat Colomban vreemd gedrag vertoonde bij de zoektocht naar zijn zoontje. ,,Hij deed heel bazig en verhief zijn stem snel om mensen terecht te wijzen die het volgens hem niet goed deden. Dat verraste iedereen wat”, beweerden de bewoners.

Verleden

Ook het verleden van Colomban is niet onbesproken gebleven. Hij was een activist die erg actief was binnen de kleine extreemrechtse groepering Bastion Social Marseille en zou een aantal jaren geleden een groep mensen hebben aangevallen. Colomban werd uiteindelijk vrijgesproken, iets wat volgens velen onterecht was. Volgens Jacques Dallest, een specialist in cold cases is het mogelijk dat het verleden van Colomban heeft meegespeeld bij de verdwijning van Émile. Al deze geruchten maakt de familie van Émile boos. ,,Alles wat er over ons gezegd wordt, is onzin”, reageerde een familielid.

Bron: