De ziekte van Parkinson heeft het leven van Rob de Nijs (79) steeds meer in haar greep. Dat vertelt Jet, zijn grote liefde, in gesprek met ‘VROUW Magazine’. “De parkinson begint echt om zich heen te slaan, dat is heel pijnlijk en verdrietig”, deelt ze openhartig haar ervaringen.
“Ik zorg graag voor hem, maar het is intens,” vertelt Jet in gesprek met ‘VROUW Magazine’. Rob de Nijs (79) lijdt aan de ziekte van Parkinson en heeft het steeds moeilijker. In november gaf hij al aan dat hij in een rolstoel zit en Jet bevestigt nu dat het niet goed gaat met de zanger. Ze vergelijkt de ziekte van haar man met een rouwproces en vertelt dat Rob niet meer kan lopen en bijna nergens meer naartoe gaat. De rust tijdens de coronapandemie heeft zijn klachten alleen maar versterkt, omdat het belangrijk is dat parkinsonpatiënten blijven bewegen. “Zijn fysiek brokkelde flink af en uiteindelijk maakte dat het contrast tussen voor en na corona groot,” vertelt Jet.
Hun leven is drastisch veranderd en Rob is volledig afhankelijk van Jet. “Ik zorg graag voor hem, maar het is intens,” vertelt Jet. Ze heeft ooit een opleiding voor verpleegkundige gedaan en kan daardoor alle medische handelingen zelf uitvoeren, waardoor ze geen professionele zorg thuis nodig hebben. Jet en Rob hebben regelmatig gesprekken over hoe ver ze willen gaan met de behandeling en hebben ook met de arts over het einde van Robs leven gesproken. “Hoewel we het echt wel over het einde hebben en ook zijn uitvaart uitvoerig hebben besproken, zegt hij nog steeds: ‘Maar ik ben niet van plan dood te gaan,'” vertelt Jet.
Omroep MAX zond donderdagavond de registratie uit van het concert dat Rob in juni in de Ziggo Dome gaf. De zanger gaf die avond in de Amsterdamse concertzaal zijn allerlaatste concert. Hij werd met een staande ovatie ontvangen en ook tijdens het optreden stonden fans meermaals op. Tijdens het concert traden ook meerdere gastartiesten op.

Bron: