Een opmerkelijke fout van de p0litie in Enschede dinsdagmiddag heeft tot opschudding geleid.

Toen een 12-jarige jongen, die op een fatbike reed, een bevel tot staandeh0uding negeerde vanwege zijn opvallende rijgedrag, besloot de p0litie om hem doelbewust van zijn fiets te rijden.

De jongen had een camera op zijn stuur gemonteerd en legde het hele incident vast. De beelden werden snel online verspreid.

Op de video is te zien hoe een p0litieauto in een woonwijk in Enschede bewust van de rechter weghelft naar links stuurt, waar de jongen zich bevindt.

Ondanks een poging tot remmen van de agent, kon de fatbiker een botsing niet voorkomen.

Het beeld wordt daarna zwart, maar het geluid blijft hoorbaar.

De beelden verspreidden zich snel op internet, en er werden zelfs foto’s van de ag*nten gedeeld met de oproep om hun persoonlijke gegevens openbaar te maken.

De p0litie reageerde later op de avond met een waarschuwing tegen ‘doxing’, het verzamelen of delen van andermans persoonsgegevens om die persoon te intimideren, aangezien dit str*fbaar is.

Ze gaven ook een toelichting op het incident, waarbij ze benadrukten dat het filmpje slechts een fragment is van een bredere situatie.

De politie was naar Het Bijvank in Enschede gegaan vanwege overlastmeldingen, waaronder vu*rwerk. Ter plaatse zagen ag*nten een jongen met opvallend rijgedrag op een fatbike.

Hij werd gevraagd te stoppen, maar negeerde het bevel en fietste weg.

Toen de jongen even later weer opdook, besloot een ag*nt met zijn auto de weg te blokkeren om hem alsnog staande te houden, wat resulteerde in een botsing.

Na het incident is de 12-jarige jongen op het p0litiebureau verder gesproken, en zijn zijn ouders op de hoogte gesteld.

De fatbike bleek rijtechnisch niet in orde te zijn en werd in beslag genomen voor onderzoek. Gelukkig kwam de jongen er met slechts wat schaafw0nden vanaf.

Bron: