“Marieke Elsinga is onlangs voor het eerst moeder geworden en laat op sociale media duidelijk merken dat ze last heeft van diverse kwaaltjes die andere vrouwen ook ervaren, maar die ze niet zo snel delen op sociale media.”
In het Nederlands zou deze tekst kunnen worden herschreven als: “Marieke heeft op Instagram een foto gedeeld waarop te zien is dat haar benen zijn ingepakt met wc-papier. Tijdens haar zwangerschap ontdekte ze een jeukend plekje op haar linkerbeen.”

Jeuk

“Marieke schrijft dat het jeukende plekje op haar benen uitgegroeid is tot meerdere plekken op beide benen en werd bestempeld als zwangerschapsjeuk. Volgens Marieke zou het na de bevalling wel verdwijnen, maar dat gebeurde niet. Inmiddels, bijna acht weken na de bevalling, doet staan zeer en gaat ze soms gek van de jeuk onder een koude douche. Om haar af te leiden neemt haar vriend haar soms mee voor een dans door de woonkamer.”

Verdriet

Marieke Elsinga, die onlangs haar eerste kind heeft gekregen, heeft last van intense jeuk op haar benen. Dit begon al tijdens haar zwangerschap, maar is na de bevalling alleen maar erger geworden. Marieke deelt haar verhaal op Instagram om andere vrouwen te waarschuwen voor wat er met het lijf kan gebeuren tijdens en na een zwangerschap. Ze benadrukt dat het ont-zwangeren een moeilijk proces is en dat het soms moeilijk is om ruimte te maken voor de kleine in haar hoofd vanwege de intense jeuk.

Bron: