Dat is niet altijd makkelijk, zeker niet voor zijn vrouw Mariëtte, met wie hij 35 jaar getrouwd is. En ook niet voor hun zoons Joël, Dion en Ramon. Zo kan John bijvoorbeeld niet spontaan met zijn dierbaren wandelen of een terrasje pakken. Alle activiteiten moeten vooraf worden gemeld.

‘Ja, ik leef met beperkingen, maar dat wil niet zeggen dat ik niks meer kan,’ vertelt John in MAX Magazine.

Razend

Hij prijst zich dan ook gelukkig dat hij nog steeds veel plezier kan beleven. Al vliegt zijn situatie hem weleens aan. En vorig jaar, op 24 februari, was John rázend! ‘Er is één moment geweest dat ik ontploft ben. Dat was het moment dat mijn vader overleed. Ik wilde daar direct heen, maar dat kon niet.’ Eerst moesten veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Ontroerend

John schreef later die dag een ontroerend bericht op Instagram. ‘Tot mijn groot verdriet overleed vandaag plotseling mijn stiefvader Jan van den Heuvel, die ik mijn leven lang beschouwde als mijn eigen vader. Hij gaf me niet alleen een gelukkige jeugd, maar bleef me altijd steunen en achter me staan. (…) Het feit dat mijn vader vredig in zijn slaap is overleden, is iets om dankbaar voor te zijn. Ik ga deze eigenwijze, slimme, eigenzinnige maar lieve man enorm missen. Pa, ik houd van je.’

Bron: