Dit jaar was spannend nieuws voor de familie Ball. Mariska kreeg een herseninfarct en heeft daar nog steeds de gevolgen van. Momenteel volgt ze ergotherapie. Dit zou haar moeten helpen de functie opnieuw te leren.

Herseninfarct

Op 4 januari kreeg Mariska een herseninfarct. Frans merkte de plotselinge verandering in haar stem op en besefte plotseling dat er iets mis was. Zelf vond Mariska het wel meevallen, maar in het ziekenhuis kwam ze erachter dat dat niet zo was.

Erbij betrekken

Nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen, onderging Mariska verschillende onderzoeken en de resultaten toonden aan dat ze een herseninfarct had. Bij een beroerte blokkeert een bloedstolsel een slagader in de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Dit leidt vaak tot slopende symptomen in het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn verweking van de mond of gevoelloosheid van de armen. Afhankelijk van de ernst kan een infarct blijvende gevolgen hebben. “Mijn armen en benen werken weer”, vertelde Mariska onlangs aan Hoge Bomen. “Ik doe het rustig aan. Ik was een bezig bijtje, maar nu ben ik een stille vlinder. Alles wat ik heb gedaan is vermoeiend, maar ik ben er nog. Elke stap die ik nu zet, is een stap vooruit.”

Traktatie

Mariska ondergaat momenteel ergotherapie om te leren functioneren zoals voorheen. “Uitje deze week”, schreef Mariska op haar Instagram Story.

Bron: