Het gaat de laatste weken niet goed met de kijkcijfers van Chateau Meiland. Van de miljoen kijkers die eerder elke week voor de buis gekluisterd zaten, zijn er nu nog maar 650.000 kijkers over. En de mensen die wél kijken, worden met de aflevering kritischer. ,,Klaar mee”, luidt het op Twitter.

Na jarenlang succes te hebben gehad, lijken de Meilandjes steeds minder fans te krijgen. Voordat de aflevering op tv komt, kan je al bijna raden wat je te zien krijgt: een klagende Maxime, een gillende Martien en een Erica die haar eigen plan trekt. Op Twitter valt te lezen dat kijkers de klussende familie, die voortdurend op elkaar moppert, steeds meer zat zijn.

‘Familie Krijskat’

,,Ach jee snel de afstandsbediening zoeken”, twittert iemand. ,,De familie Krijskat! Ze maken zoveel lawaai daar is een papegaai jaloers op.” Een andere kijker is het daarmee eens. ,,Ik ben er klaar mee.”

De afgelopen weken zappen steeds meer mensen weg wanneer Chateau Meiland op de buis verschijnt. ,,Einde Chateau Meiland in zicht. Nieuw dieptepunt 648.000 kijkers”, twittert iemand. Een ander denkt wel te weten waar de lage kijkcijfers vandaan komen. ,,Ik denk dat Maxime ervoor zorgt dat de kijkcijfers rap terug aan het lopen zijn. Ik denk dat voor mij het kijken ook op zijn einde loopt.”

‘Mooi geweest’

Eerder liet Martien weten dat hij de stekker uit het programma trekt als er minder dan een miljoen mensen kijken, maar die grens is al een tijdje bereikt. Ook zei hij dat de serie over twee jaar wel van de buis is. ,,Dan ben ik 63. Nou ja, dan is het misschien ook wel mooi geweest”, vertelde hij aan weekblad Weekend. ,,Ik moet ook nog dat ontbijt in het pension gaan verzorgen.”

Bron: