De 49-jarige Tarik Oulida is in Spanje veroordeeld tot een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar. Dit blijkt uit een recente uitspraak van de rechtbank in Marbella, zo meldt De Telegraaf, waar hij schuldig is bevonden aan seksueel misbruik van zijn dochter.

Incident uit 2011

Het incident vond plaats in 2011, toen de voormalige middenvelder van Ajax intieme handelingen bij zijn dochter verrichtte. Volgens de rechter is bewezen dat bij bij haar in bed kroop en intieme delen betastte. Naast de gevangenisstraf is hem ook een contactverbod opgelegd. Hij mag niet langer in de nabijheid van zijn dochter komen.

Langdurig toezicht

Na het uitzitten van zijn straf, zal Tarik O. nog vier jaar en twee maanden onder toezicht staan van de Spaanse autoriteiten. Bovendien is hem een inreisverbod naar Spanje opgelegd voor een periode van tien jaar.

Tarik Oulida voetbalverleden

Tarik kende een succesvolle voetbalcarrière. Als Champions League-winnaar verliet hij Ajax in 1995 voor Sevilla. Zijn tijd bij Sevilla was minder opmerkelijk, met een bescheiden aantal optredens. Hij vond uiteindelijk succes bij Nagoya Grampus in Japan en sloot zijn carrière af bij ADO Den Haag in 2004.

Tarik Oulida kan niet tegen de straf in hoger beroep.

Bron: