René Mioch, Shownieuws-deskundige en filmkenner, heeft een verschrikkelijk weekend achter de rug en is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat vertelt de televisieveteraan in de uitzending van Shownieuws.

Vriescabine

Het hele verhaal is eigenlijk zijn eigen schuld en dat geeft hij ook toe. Mioch besloot namelijk een bezoekje te brengen aan Freezlab. Hierbij ga je 3 minuten lang in een cabine staan bij 110 graden onder nul.
Waarom Mioch dat precies gedaan heeft, legt hij uit bij Shownieuws. ”Ik heb afgelopen zondag dus even in een vriescabine gestaan.”
René Mioch met spoed afgevoerd naar ziekenhuis
”Dat is heel goed voor je doorbloeding en je krijgt er ook energie van. Eigenlijk weet ik er helemaal niets meer van”, aldus René gisteravond bij Shownieuws.
Hij gaat verder: ”Ter plekke is mijn geheugen weg en de hele zondag is uit mijn geheugen weg, dus ik heb zeven uur niets opgenomen in mijn hoofd.”

Ambulance

Toen de drie minuten voorbij waren, kwam René er ‘niet goed’ uit. Het personeel van Freezlab besloot daarom om een ambulance te bellen. Met gillende sirenes is de kenner daarna afgevoerd naar het OLVG, waar hij totaal is doorgelicht.
Er is onder meer een hersenscan uitgevoerd. Daaruit kwam dat René’s hersenen niet functioneerden door die vrieskou. ”Je geheugen is blijkbaar een soort ladekast en door de kou is er gewoon niets opgenomen in mijn brein.”
Shownieuws-presentatrice Airen Mylene is zichtbaar blij dat haar collega nog leeft. ”Ik ben blij jou hier te zien”, zo zegt ze.

‘Doe ik nooit meer’

René ging niet voor het eerst in de cabine. Het was al zijn tiende keer. ”Dat is niet wat je moet doen hoor, ik ga het nooit meer doen.”
”In de kleine lettertjes staat ook wel dat er dingen kunnen gebeuren, maar er zit dus duidelijk een risico aan en dat is mijn nu wel duidelijk geworden.” Onderstaand een filmpje van Freezlab, mocht je zelf het idee hebben om dit ooit te doen:

Bron: