André Hazes en Monique Westenberg moeten 450 euro boete per persoon betalen, omdat ze hun zoontje André vorig jaar zonder toestemming buiten de schoolvakantie om hebben meegenomen op vakantie. Dat meldt de rechtbank van Rotterdam donderdag.

De rechter achtte het wettelijk en overtuigend bewezen dat er sprake was geweest van schoolverzuim. Tijdens de uitspraak stelde de rechter dat Hazes en Westenberg weliswaar mondeling toestemming hadden van de school om op vakantie te gaan, maar dat de leerplichtambtenaar dat verzoek vervolgens heeft afgewezen. Desondanks koos het stel ervoor om toch op vakantie te gaan en dat is in strijd met de leerplicht.

De veroordeling tot de geldboete wordt aangetekend op het strafblad van Hazes en Westenberg. Dit is niet onherroepelijk, omdat het stel nog in hoger beroep kan gaan tegen de veroordeling.

Verenigde Staten

Hazes en Westenberg namen hun zoontje in mei vorig jaar mee voor een reis naar de Verenigde Staten. Op sociale media vroegen mensen zich toen al af of dat zomaar kon, omdat het geen schoolvakantie was. Westenberg reageerde daar toen op door te stellen dat „eigen ondernemer(s) een aanvraag mogen doen om buiten de vakanties weg te gaan”. Via het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer lekte later uit dat zij die toestemming niet zouden hebben gekregen.

Afgelopen juni reageerde André Hazes in RTL Boulevard op de kwestie. Dat hij ervoor voor de rechter zou moeten verschijnen, zei hij voor lief te nemen. „Ik mag het niet zeggen, maar ik draag de consequenties met heel veel liefde”, zei Hazes. De zanger stelde dat zijn relatie met Westenberg sinds de bewuste vakantie naar de Verenigde Staten weer goed was. „Door die reis zijn we nu zo en heb ik het allergelukkigste kind op aarde. Die ziet z’n vader en moeder gelukkig en dat is begonnen met die reis.”

Bron: