Joost Klein heeft alle vertrouwen in eigen kunnen en gaat er vanuit dat veel landen hem de hoogste score gaan geven, namelijk twaalf punten. De bookmakers hebben daar minder vertrouwen in. Zij voorspellen de vijfde plek. Wordt het een teleurstelling, of wint hij toch?

Europapa

Toen Joost hoorde dat hij namens Nederland mee mag doen aan Eurovisie reageerde hij: ”Joost Klein, Droom Groot. Het is echt geen leugen.”
Een groot gedeelte van de bevolking had op dat moment nog nooit van hem gehoord. Inmiddels is dat anders. Zijn nummer Europapa gaat als een malle. Op YouTube is het nummer 22 miljoen! keer bekeken. Ook Spotify voegt daar nog een enorm aantal streams aan toe.

Grootste act

Joost heeft Gover Meit, a.k.a. Stefano Keizers, aangesteld als creative director. Als we hem mogen geloven is het allemaal zeer spectaculair als het gaat over de act die eraan komt. Met spreekt van een ‘visueel spektakel’. ”Het is nooit eerder gedaan. Mensen gaan niet geloven dat dit fysiek mogelijk is.”
Tijdens de repetities leek het allemaal tegen te vallen. We zagen Joost staan met een man in blauw vogelpak. Later bleek dat zijn vriend Appie Mussa te zijn.
De bookmakers knikkerden Joost na de repetities meteen uit de top drie. Momenteel staat hij vijfde. De Fries blijkt er niet bepaald van onder de indruk.

Verrassing

Cornald Maas licht nu echter een tipje van de sluier op. Volgens de televisiecommentator komt Joost met een daverende verrassing op de proppen.
Eentje die tijdens de repetities niet te zien was en bewaard zal blijven tot de grote finale. Ondertussen wordt social media overstelpt met berichten van fans. Veelgehoord: veel mensen dat de Finse zanger Käärijä hem vergezellen gaat op het podium.
Käärijä werd vorig jaar tweede met het nummer Cha Cha Cha. In de afgelopen weken trokken de twee veel met elkaar op. Ook deelde Joost een foto waarop hij met vier mensen op het podium staat. Dat waren zijn vrienden Appie Mussa, de Stuntkabouter en…Käärijä.
Gaat Joost het Songfestival winnen? Er zijn maar twee antwoorden mogelijk, maar eigenlijk is de winst allang binnen. Iedereen kent Joost Klein inmiddels.

Bron: