Wie dacht dat de sneeuwpret voorbij is en zich langzaam klaarmaakt voor de zon, krijgt een grote verrassing te verwerken. Ons kikkerlandje kleurt deze week misschien wéér wit.

DE KOU KEERT TERUG

Hoewel we ons er met temperaturen rond de twaalf graden niks bij kunnen voorstellen, komen we woensdag en donderdag tijdelijk weer terecht in koude lucht. En dat kan lokaal zelfs leiden tot (natte) sneeuw.

ENORM VEEL NEERSLAG

Voorafgaand hieraan kunnen we van dinsdagmiddag tot woensdagochtend grote hoeveelheden neerslag verwachten. Op sommige plekken valt er wel 15 tot 20 millimeter. En na die hevige regen is het dus nog niet voorbij. Koudere lucht uit Noord-Europa bereikt dan ons land, waarna het lokaal zal sneeuwen. Dus ja, trek die handschoenen, muts en sjaal maar weer uit de kast.

HET GAAT WEER VRIEZEN

Ook de vrieskou is nog niet voorbij. In de nacht van woensdag op donderdag kan het vooral in het noordoosten een beetje vriezen. Gelukkig zijn de wegen nog vrij warm, waardoor er weinig kans is op gladheid.

DONDERDAG, SNEEUWDAG

Donderdag is de lucht in het noorden van het land, in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, koud genoeg voor meer winterse neerslag. Veel weerkaarten berekenen dan ook sneeuwval voor deze regio’s. Omdat de temperaturen net boven nul liggen, gaat het vooral om natte sneeuw. Al kan dat er bij een hevige bui óók toe leiden dat de straten wit kleuren.

In het zuiden van het land is de kans op winterse neerslag vrijwel uitgesloten.

OP DÉZE DAG WORDT HET WEER WARMER

Wie gruwelt bij het vooruitzicht op (natte) sneeuw, kan haar hart ophalen. In de nacht van donderdag op vrijdag maakt de koude luchtstroom plaats voor een krachtige zuidwestenwind. Lokaal kan het in het zuiden dan zelfs 15 graden worden. De weersschommelingen zijn dus groots deze week.

Bron: