Nadat afgelopen zaterdag de vader van John de Bever overleed, heeft ook zijn man Kees Stevens verdrietig familienieuws gekregen. Het nieuws kwam voor Kees als donderslag bij heldere hemel. ,,Het komt vreselijk hard binnen.”

Bij Miep, de oma van Kees, is longkanker geconstateerd. Ze zou de ziekte al twee jaar onder de leden hebben, maar het is nu pas vastgesteld. ,,Het is allemaal begonnen met een val waar ze nu, twee jaar later, nog steeds last van heeft”, vertelt Kees aan De Telegraaf. Miep ging de medische molen in, maar in eerste instantie kwam er niets uit. ,,Het werd toegeschreven op ouderdom. Met de woorden ‘we kunnen niets voor u doen’ werd ze vervolgens naar huis gestuurd.”

‘Het komt vreselijk hard binnen’

Maar vorige maand ging het vreselijk mis. Miep kreeg een scan en in het ziekenhuis volgden nog meer onderzoeken. ,,Uiteindelijk kregen we te horen dat ze longkanker heeft, met veel uitzaaiingen”, legt Kees uit. ,,Het ziet er niet positief uit.”

Enige familielid

Het nieuws kwam hard binnen bij Kees. Zijn oma is het enige familielid met wie hij nog contact heeft. Met zijn ouders heeft hij nooit een goede band gehad. ,,Voor mij is mijn oma gewoon mijn moeder.”

‘Verwerk het alleen’

Ondertussen heeft ook John te maken met groot verdriet. Hij verloor afgelopen zaterdag zijn vader. ,,Mijn vader heeft een mooie leeftijd gehaald, maar dat maakt het verdriet er niet minder om. Zijn overlijden is sneller gegaan dan iedereen had verwacht”, vertelt hij aan De Telegraaf. Op het moment dat hij overleed, was John niet bij hem. ,,Ik heb het niet meegemaakt, maar dat is goed zo. Het zal zo moeten zijn. Ik ben geen persoon die in een ruimte met mensen gaat huilen. Als ik verdriet heb, dan verwerk ik dat alleen.”

Bron: