Kjeld Nuis kwam gisteren hard ten val op het ijs. Nadat de 34-jarige schaatser over de finish kwam, raakte hij een blokje. Hij verloor zijn evenwicht en vloog de boarding in. Het publiek hield haar adem is en medici kwamen van alle kanten te hulp.

Kjeld Nuis val

De Zuid-Hollander bleef minutenlang roerloos op het ijs liggen, waardoor gevreesd werd voor het ergste. Hij is uiteindelijk met een nekbrace per brancard afgevoerd. Volgens de eerste berichten was hij duizelig en had Nuis veel last van zijn nek.
De KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsbond) kwam al snel met ‘goed’ nieuws. Zij meldden dat het ‘redelijk okee’ ging met de schaatser. Wel moest hij natuurlijk naar het ziekenhuis, waar hij nader onderzocht werd. De NOS meldt nu dat er niets zorgwekkends geconstateerd is. Sterker nog: de kans bestaat dat Nuis er volgende week in Quebec gewoon bij is.

Wk-programma schaatsen

Van 2 tot 4 februari wordt er in het Canadese Québec City geschaatst. Op 2 februari zou Nuis in theorie mee kunnen doen aan de 1.000 meter. Een dag later, op 3 februari, zou hij de 1.500 meter kunnen rijden. We gaan het afwachten.
Iemand die niet naar Québec City zal gaan, is Jutta Leerdam. De blondine eindigde gisteren als tweede en is even uitgeschaatst.

Bron: