Met hun kinderen en een bonte dierenverzameling leidden Nicolette en Joost een heerlijk gezinsleven in Ouderkerk aan de Amstel. Maar begin 2017 pakten zich donkere wolken samen boven hun riante woonboerderij.

Bij Nicolette werd tuberculose en later longkanker vastgesteld, waardoor ze onder het mes moest. Ze werd beter, maar alles had veel impact gehad op haar huwelijk. Uiteindelijk meldden Nicolette en Joost in februari 2020 uit elkaar te gaan, zonder officieel te scheiden.

Vierde zwangerschap

Onlangs werd duidelijk dat er nóg een ingrijpende gebeurtenis was waardoor ze elkaar waren kwijtgeraakt: het afbreken van haar vierde zwangerschap… In het RTL4-programma Rooijakkers over de vloer vertelde Nicolette dat ze destijds niet ongesteld was geworden. Ze vermoedde door de pillen die ze slikte vanwege de tuberculose. Maar ze bleek weer een kindje te verwachten. Vanwege de zware medicatie én de geplande PET-scan, wat beide schadelijk kan zijn voor de baby, moest de zwangerschap worden beëindigd.

Te veel

‘Dat heb ik niet kunnen verwerken, want daarna kwam het bericht dat ik kanker had. Als ik niet ziek was geweest, had ik het kindje natuurlijk wel laten komen. Het voelt zo verschrikkelijk dat je daar afscheid van moet nemen.’ Haar huwelijk overleefde alle ellende niet. ‘We hebben zo veel meegemaakt. Niet alleen die ziekte, maar ook het verliezen van ons kindje. Het was gewoon te veel.’

Bron: