Nicol Kremers heeft advocaat Sébas Diekstra in de arm genomen. Dat bevestigt Diekstra na berichtgeving van Shownieuws. Haar ex-partner Peter Gillis zou haar hebben mishandeld.

“Het Openbaar Ministerie heeft zelf al voor één situatie besloten om tot vervolging over te gaan”, meldt het management van Kremers. “Nicol zal samen met haar advocaat de aangifte gaan doen en de grote hoeveelheid beschikbare bewijsmiddelen overdragen aan de politie.”

Een “meer uitgebreide reactie” wordt bewaard voor een later moment, stelt het management. “Op dit moment richten wij onze aandacht op Nicol om te zorgen dat zij zo goed als mogelijk wordt begeleid bij dit proces.”

Politiecel

De mishandelingszaak wordt 29 augustus behandeld in Den Bosch. Gillis zou Kremers eind mei 2022 hebben aangevallen in zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Hij moest daarna een nacht in de politiecel doorbrengen. Het voormalige stel ontkende eerst dat er sprake is geweest van een mishandeling, later gaven zij toch toe dat er destijds “een incident in de privésfeer” had plaatsgevonden.

Kremers is in november gehoord bij de rechter-commissaris in de mishandelingszaak. Volgens het OM zou Gillis zijn vriendin in mei 2022 onder meer in haar rug en neus hebben gebeten.

Bron: