Afgelopen weekend was het heerlijk weer. Heel Nederland ging lekker naar buiten en onder hen ook Marco Borsato. Op Instagram deelt hij een video waarop te zien is hoe hij lekker aan het scheuren is op de motor. Maar hij lijkt hier de wet te overtreden.

Lekker op de motor

Marco besloot optimaal te profiteren van het lente-zonnetje, en haalde zijn Harley Davidson uit de garage. Bij de beelden schrijft hij: ”Harley ride.”
De zanger wordt van boven gefilmd. Volgens de website Ditjes en Datjes is het aannemelijk dat dit gebeurt met een drone. En volgens de Nederlandse wet is dat niet toegestaan op de openbare weg. Marco lijkt hier dus niet legaal bezig.

Illegaal bezig

De website schrijft: ”In Nederland is met een drone boven de openbare weg vliegen verboden. Waarom? Een drone die om wat voor reden dan ook neerstort, vormt een groot gevaar voor de verkeersveiligheid. Ook is het mogelijk dat bestuurders worden afgeleid.”
Kortom: Het is niet zo slim dat Marco de video op social media heeft geplaatst. Natuurlijk begrijpen wij ook wel dat de zanger niets kwaads in de zin heeft. Bovendien gunnen we de afgedankte zanger uiteraard een heerlijk motorritje. Maar regels zijn regels.

Verhuizing

Vorige week was Marco ook in het nieuws. Weekblad Story meldde dat hij plannen zou hebben om Nederland te verlaten. Een van de plekken waar hij vaak vertoeft is Bonaire. De kans dat hij daarheen emigreert lijkt klein en het is aannemelijker dat hij koers zet richting Italië.
Al is dat op korte termijn nog niet mogelijk in verband met de rechtszaak die hem nog te wachten staat. Dat zal pas volgend jaar zijn.

Bron: