Marco Borsato kiest ervoor om vandaag openbaar aandacht te besteden aan een bijzondere mijlpaal. Zijn zoon, Luca Borsato, viert vandaag zijn 25ste verjaardag. In een emotionele boodschap op Instagram feliciteert Marco hem op deze speciale dag.

Ondanks dat Marco sinds de lopende rechtszaak vrijwel afwezig is op sociale media, maakt hij een uitzondering voor Luca’s verjaardag. Op Instagram Stories deelt de zanger twee foto’s van zijn oudste zoon met daarbij de tekst: ‘Vandaag al 25 jaar onze trots.’

Tekst gaat verder onder de Instagram Stories.

Misbruik

Borsato wordt vervolgd voor ontucht. Een toen 22-jarige vrouw beweerde in 2021 dat zij op minderjarige leeftijd is betast door de nu 56-jarige hitzanger. Tussen 2014 en 2019 zou het misbruik hebben plaatsgevonden. Hierbij gaat het om een meisje wat destijds minderjarig was. De moeder van het slachtoffer, tevens een familievriendin van Borsato, las eind 2021 over het misbruik in haar dochters dagboek. Toen kwam de zaak aan het licht.

Oorsprong

De aangifte tegen Borsato volgde op berichten over grensoverschrijdend gedrag van de zanger, die toen al enkele maanden de ronde deden op onlineroddelkanalen. Kort voor de aangifte liet de zanger via zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops weten het OM te hebben verzocht een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van deze roddels. Ook ontkende hij de insinuaties. De aangifte van de 22-jarige vrouw noemde hij later ‘duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek’. De zanger zei de uitkomst ‘met vertrouwen’ tegemoet te zien. Niet veel later deed hij de tegenaangifte tegen de vrouw en haar moeder wegens een valse aangifte, smaad en laster. In deze zaak is dus nog geen vervolgbeslissing genomen.

Onbegrijpelijk

Knoops noemt de beslissing van het OM ‘onbegrijpelijk en onvolledig’. Hij verwijst naar een smaadzaak die Borsato heeft aangespannen tegen de vrouw. Het OM heeft nog geen besluit genomen in deze zaak. Volgens de advocaat kan in deze ‘door hem aanhangig gemaakte smaad- en lasterzaak worden aangetoond dat hij zich niet aan ontucht heeft schuldig gemaakt’.

Bron: