Na een langdurige periode van regen krijgen we vanaf zondag te maken met een aantal koude, droge en zonnige dagen. Maar eerst is zaterdag nog een dag met neerslag. Lokaal lichte regen of motregen en in het noordoosten en oosten kan zelfs natte sneeuw vallen. Dat meldt Weeronline.

,,Zaterdagavond valt op meerdere plaatsen (natte) sneeuw. Zondag breekt de zon vaker door en na het weekend schijnt de zon volop. Overdag komt het kwik dan rond het vriespunt uit en tijdens de nachten vriest het flink”, zo weet meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline.

Zaterdagochtend was het grijs en bewolkt. Er viel wat lichte regen. De middagtemperatuur lag tussen de +1 in het noordoosten tot 6 graden in het zuidwesten. ,,De matige tot (vrij) krachtige noorden- tot noordoostenwind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder. Je muts en sjaal komen goed van pas als je van plan bent om naar buiten te gaan”, zo waarschuwde Van Wezel.

Motsneeuw

Zaterdagavond valt er lichte sneeuw of motsneeuw. Later in de nacht wordt het droog, alleen in het zuiden is er nog steeds kans op (natte) sneeuw. De temperatuur daalt dan naar -2 graden in het noordoosten tot +2 in Zeeuws-Vlaanderen.

Zondag is er ruimte voor de zon. In de zuidelijke helft van Nederland is het wel bewolkt en vooral in delen van Limburg kan dan nog (natte) sneeuw vallen. Gedurende de ochtend breekt de zon door. Het wordt +1 in het noordoosten tot 4 graden in Zeeland.

Er komen brede opklaringen voor en tijdens de nacht naar maandag daalt het kwik flink: op grote schaal koelt het af naar -5 graden. „Alleen in de kustgebieden is het minder koud. Zo komt de minimumtemperatuur in delen van Zeeland uit op -1 of -2 graden. De noordoostenwind is zwak of matig en vrij krachtig langs zee.”

Maandag wordt een mooie winterdag met zonnige perioden en regionaal ook wolkenvelden. De temperatuur komt nauwelijks boven het vriespunt uit, waardoor we mogelijk van een ijsdag kunnen spreken.

Bron: