Katja Schuurman kwam vorig jaar in het nieuws nadat een onbekende jongen een video van haar op een Amsterdam terras plaatste. De actrice leek aangeschoten en vroeg zelf om een foto van twee jongens. Schuurman is woest om de beelden.

“Ik word er heel erg verdrietig, gefrustreerd en boos van wordt. Dat soort emoties”, reageert Schuurman in een video op Instagram. “Waarom zouden we op deze manier gewoon leugens de wereld in willen helpen? En die sites die dat allemaal ook maar klakkeloos overnemen zonder iets te verifiëren… Zullen we dat gewoon eens anders doen?”

Schuurman legt uit waar de video over ging. “Ik zou in beschonken toestand wanhopig aandacht gevraagd hebben van jonge mannen, want ik ben echt een soort ‘sexual predator’ geloof ik. Heel zielig voor al die jonge mannen. (…) Jongens, come on, serieus?”, aldus de actrice, die door een man zou zijn aangesproken met een emotioneel verhaal. Hij vroeg vervolgens of ze op de foto wilde met zijn zoon en stiefzoon.

“Ik ben dus ook zo vriendelijk dat ik opsta en naar die jongens toeloop en het grapje maak: Wil er alsjeblieft iemand met mij op de foto?”, zegt Schuurman, die het kwalijk vindt dat de beelden online zijn gezet. “Wat deze jongens dan bezielt… Hoe voelen jullie je dan over jezelf? Ben je blij? Voel je je misschien niet een klein beetje bezwaard om over iemand die tijd neemt voor je vader zo’n lulverhaal online te zetten?”

Schuurman werd door roddelmedia en juicekanalen weggezet als ‘kacheltje lam’ en op zoek naar jonge mannen. “Ik ben ook geen nymfomaan, ik heb nog nooit zes keer op een dag geloof ik seks gehad. Ik heb wel kinderen, misschien ook eens leuk om daaraan te denken. Mag het een keer klaar zijn met al dat gelul en die stemmingmakerij? En mij afschilderen als iemand die ik echt niet ben”, besluit ze furieus.

Bron: