Jutta Leerdam kwam gisteren in Salt Lake City totaal niet uit de verf. De regerend wereldkampioene werd teleurstellend elfde op de 1.000 meter. Na afloop verscheen ze in tranen voor de camera, waar ze vertelde er geen plezier meer in te hebben.

Blessure

Jutta kampt al weken met een enkelblessure. In de Verenigde Staten besloot ze desondanks toch te schaatsen. Het werd een enorme catastrofe. ”Ik zak er gewoon doorheen”, zo vertelt Jutta voor de camera van NOS. ”Ik ga op mijn tenen rijden, ik ben mezelf niet meer.”
Volgens Jutta rijd ze op 60 procent. Fysiotherapeuten behandelen haar enkel al geruime tijd, maar onduidelijk is wat er exact aan de hand is. De 25-jarige vriendin van Jake Paul wordt er moedeloos van. ”Iedereen kijkt er elke keer naar, ik laat weer nieuwe fysio’s invliegen naar Calgary.”

Geen plezier meer in

Jutta komt vandaag nog in actie op de 500 meter, ondanks dat ze dus met een blessure kampt. En over drie weken staat de WK afstanden alweer op het programma. In Calgary hoopt ze haar wereldtitel te behouden. ”Ik hoop dat het daar opgelost kan worden.”
In al haar emoties dreigde Jutta gisteren afscheid te nemen voor de rest van het seizoen. ”Ik dacht: dit is echt de allerlaatste wedstrijd die ik dit seizoen rijd. Ik heb er geen plezier meer in.” Niet veel later kwam ze daar op terug: ”Ik kan ook winnen op 70 of 80 procent.”

Bron: