Joran van der Sloot, bekend van de zaak Natalee Holloway, heeft ondanks zijn levenslange gevangenisstraf in Peru opmerkelijke vrijheden. In de beruchte Challapalca-gevangenis, vaak omschreven als ‘de hel op aarde’, lijkt hij een uitzonderlijke situatie te hebben.

Echtelijk bezoek

In de gevangenis heeft Van der Sloot het recht op ‘echtelijk’ bezoek, wat inhoudt dat hij zonder toezicht bezoek mag ontvangen in een privéruimte. Dit privilege wordt hem, net als andere gevangenen, gegund volgens de Peruaanse wetgeving. Opvallend is dat hij momenteel een lijst heeft met drie vrouwen die hem regelmatig bezoeken voor deze intieme momenten. Deze bezoeken, die tot twee uur mogen duren, zijn goedgekeurd door het gevangenisbestuur.

Relaties binnen de muren

Van der Sloot’s vriendin, Eva Pacohuanaco, is één van de vrouwen op de lijst. Hun relatie begon in 2020 en niet lang daarna werd Pacohuanaco verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel in de gevangenis, een zaak waarvoor Joran werd veroordeeld. Ondanks de ernstige beschuldigingen tegen haar, werd Eva nooit formeel veroordeeld.

Van der Sloot de ‘player’

Naast Pacohuanaco zijn er nog twee andere vrouwen die Van der Sloot regelmatig bezoeken. Volgens Cas Arends, een jeugdvriend van Van der Sloot, is dit gedrag typerend voor hem. Joran heeft altijd een sterke aantrekkingskracht op vrouwen gehad, en zijn charmes lijken ook achter de tralies effectief. In totaal hebben zeven verschillende vrouwen op ‘Jorans lijstje’ gestaan, waarvan hij met één, Leidy Figueroa, zelfs getrouwd was en een dochter heeft.

De situatie van Joran van der Sloot in de Peruaanse gevangenis werpt licht op de unieke omstandigheden waaronder hij zijn straf uitzit. Ondanks de strenge omgeving van Challapalca blijkt er ruimte voor persoonlijke relaties, wat de complexiteit van het gevangenissysteem in Peru benadrukt.

Bron: